home

V&VN Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen

Welkom bij V&VN-SPV

De V&VN Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen (V&VN-SPV) is een actieve beroepsvereniging van sociaal psychiatrisch verpleegkundigen met meer dan 1300 leden.

Zij is in 2006 ontstaan uit een fusie van de toenmalige Nederlandse Vereniging van Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen (NVSPV) met Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). De oorsprong van de V&VN-SPV gaat al meer dan 40 jaar terug ...

De website wordt zo goed mogelijk up to date gehouden door de webmasters in nauwe samenwerking met actieve leden van de V&VN-SPV. Heeft u opmerkingen, vragen of suggesties m.b.t. de website of de vereniging? Neem contact op.

 

Actueel

Nieuwsfeit melden

petitie Handen Af van GGZ-verpleegkundigen

Begin 2012 hebben drie ministeries en de sociale partners in de zorg het Actieplan ‘Veilig werken in de zorg’ gelanceerd.

Op zich is dit een uitstekend actieplan. De achilleshiel ervan is dat het gebaseerd is op vrijwilligheid en veel te vrijblijvend is. De dialoog is het belangrijkste instrument. Praten doen we echter al zo lang en heeft niet tot merkbare resultaten geleid.

Een aantal GGZ-verpleegkundigen willen een grens trekken en zijn in overleg met NU'91 een petitie gestart. Ze eisen dat er 4 extra voorwaarden aan het Actieplan ‘Veilig werken in de zorg’ worden toegevoegd om echt en meetbaar succes te behalen in de GGZ:

1. Binnen 5 jaar 50% minder agressie-incidenten naar GGZ-verpleegkundigen.
Zonder het noemen van streefcijfers is er geen basis om beleid te maken en de resultaten op af te rekenen.

2. Openbaarmaking van de agressiecijfers binnen alle GGZ-instellingen.
Zolang dit niet verandert worden instellingen niet afgerekend op hun anti-agressiebeleid en wordt er geen vaart achter gezet.

3. Verpleegkundigen moeten kunnen beslissen over (over)plaatsing van onveilige patiënten.
Verpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid op de afdeling maar hebben niet de bevoegdheden die nodig zijn om deze veiligheid te waarborgen.

4. Verplichting tot deelname aan genoemd Actieplan.
Het niet behalen van de streefcijfers heeft consequenties, in het uiterste geval zal een afdeling gesloten worden.

Lees verder en teken de petitie op handenafvanggzverpleegkundigen.nl.
Zeg het voort!

Labels:top

Archief

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

 

home top

powered by FreeFind
Zoektips
Nieuwsbrieven
Agenda
Vacatures
Contact
V&VN
home
Shift-F16