home

V&VN Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen

Welkom bij V&VN-SPV

De V&VN Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen (V&VN-SPV) is een actieve beroepsvereniging van sociaal psychiatrisch verpleegkundigen met meer dan 1300 leden.

Zij is in 2006 ontstaan uit een fusie van de toenmalige Nederlandse Vereniging van Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen (NVSPV) met Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). De oorsprong van de V&VN-SPV gaat al meer dan 40 jaar terug ...

De website wordt zo goed mogelijk up to date gehouden door de webmasters in nauwe samenwerking met actieve leden van de V&VN-SPV. Heeft u opmerkingen, vragen of suggesties m.b.t. de website of de vereniging? Neem contact op.

 

Actueel

Nieuwsfeit melden

Schizofrenie heet voortaan disfunctionele perceptie syndroom (dps)

Patiëntenvereniging Anoiksis heeft een nieuwe naam voor schizofrenie gelanceerd: het ‘disfunctionele perceptie syndroom’ ofwel dps. Een jury heeft deze benaming uit 320 inzendingen gekozen.

De jury had een aantal criteria meegekregen, waarop de inzendingen bekeken moesten worden. Zo moest de nieuwe naam acceptabel zijn, maar ook begrijpelijk, eerlijk en dekkend. De winnende naam –disfunctionele perceptie syndroom– voldeed volgens de jury nog het beste aan deze criteria. Belangrijk is dat het niet om een stoornis gaat maar om een syndroom, dus om een groep van klachten. Daarnaast is het woord perceptie belangrijk, omdat dit verwijst naar zowel waarnemen als denken. En disfunctioneel geeft aan dat deze waarnemingen en gedachten niet goed worden verwerkt in de hersenen.

Lees verder op op www.anoiksis.nl.

Labels:top

Archief

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

 

home top

powered by FreeFind
Zoektips
Nieuwsbrieven
Agenda
Vacatures
Contact
V&VN
home
Shift-F16