home

V&VN Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen

Welkom bij V&VN-SPV

De V&VN Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen (V&VN-SPV) is een actieve beroepsvereniging van sociaal psychiatrisch verpleegkundigen met meer dan 1300 leden.

Zij is in 2006 ontstaan uit een fusie van de toenmalige Nederlandse Vereniging van Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen (NVSPV) met Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). De oorsprong van de V&VN-SPV gaat al meer dan 40 jaar terug ...

De website wordt zo goed mogelijk up to date gehouden door de webmasters in nauwe samenwerking met actieve leden van de V&VN-SPV. Heeft u opmerkingen, vragen of suggesties m.b.t. de website of de vereniging? Neem contact op.

 

Actueel

Nieuwsfeit melden

Trauma is handel?

Psycholoog Wijnberg stelt in de Telegraaf de zin en onzin van traumabehandeling aan de orde:

AMSTERDAM - Wanneer is een lichamelijk of geestelijk trauma (Oudgrieks voor: verwonding) dramatisch traumatisch? Ik bedoel, is de ouder die een kind verliest, geknakt voor het leven? Is de soldaat die door oorlogsgeweld in een rolstoel belandt, blijvend geruĆÆneerd? Of is een tienjarig meisje, zoals de Oostenrijkse Natasja Kampusch, ontvoerd en voor acht jaar opgesloten in een kelder, emotioneel zo kapotgemaakt dat zij jaren van intensieve psychotherapie nodig heeft om weer normale relaties aan te gaan?

Elk zinnig mens zal, vandaag de dag, deze vragen met een volmondig 'ja' beantwoorden. Maar, dat komt omdat psychiaters en psychologen al jarenlang het publiek hebben gehersenspoeld met het idee dat de mens ziekelijk en kwetsbaar is. In werkelijkheid zijn mensen, zowel lichamelijk als psychisch, vele malen veerkrachtiger dan deze hulpverleners propageren.

Lees verder op de site van De Telegraaf>>>

Labels:top

Archief

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

 

home top

powered by FreeFind
Zoektips
Nieuwsbrieven
Agenda
Vacatures
Contact
V&VN
home
Shift-F16