home

V&VN Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen

Welkom bij V&VN-SPV

De V&VN Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen (V&VN-SPV) is een actieve beroepsvereniging van sociaal psychiatrisch verpleegkundigen met meer dan 1300 leden.

Zij is in 2006 ontstaan uit een fusie van de toenmalige Nederlandse Vereniging van Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen (NVSPV) met Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN). De oorsprong van de V&VN-SPV gaat al meer dan 40 jaar terug ...

De website wordt zo goed mogelijk up to date gehouden door de webmasters in nauwe samenwerking met actieve leden van de V&VN-SPV. Heeft u opmerkingen, vragen of suggesties m.b.t. de website of de vereniging? Neem contact op.

 

Actueel

Nieuwsfeit melden

Verpleegkundigen te probleemoplossend

Verpleegkundigen moeten stoppen met probleemoplossend werken. Pas dan kunnen zij goed aansluiten bij de beleving van de patiënt. Dat zegt Gabriël Roobol, verpleegkundig consulent psychiatrie en tevens spreker op het Nursing Event.

Hij vindt dat verpleegkundigen te snel overgaan tot het oplossen van een probleem of vraag van een patiënt, zonder stil te staan bij de betekenis ervan. ‘Als een patiënt aangeeft dat hij baalt omdat hij steeds lang moet wachten, is de verpleegkundige geneigd om excuses te maken en harder te gaan lopen’, zegt Roobol. ‘Maar we staan niet stil bij de waarde van die vraag. Misschien is het een uiting van het niet kunnen accepteren van de ziekte of de situatie: dáár moet je dan wat aan doen.’

Roobol licht zijn uitspraken toe op zaterdag 9 december op het Nursing Event. In het seminar ‘De consulterende verpleegkundige’ laat hij bezoekers op een dynamische manier kennismaken en oefenen met cliëntgerichtheid. Er zijn nog plekken vrij voor dit ochtendseminar.

Labels:top

Archief

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

 

home top

powered by FreeFind
Zoektips
Nieuwsbrieven
Agenda
Vacatures
Contact
V&VN
home
Shift-F16